Första julbordet

Klockan är halv fem & jag är precis hemkommen från jobb. Vilken kväll! Julbord åt ca 70 pers. Buffé. Tallriksplock, disk, massor med disk, kaffe, bar, spring, spring, spring hela kvällen! Chefen kommer fram till mig när jag staplar kaffekoppar & säger bara. ”Flink du er”. Jag blir så chockad så jag bara tittar på honom en bra stund innan jag klämmer ur mig ett.. ”Ehm, tack”. Det värmer att höra sånt där när man som mest behöver höra det!
Jag räknar ner dagarna & försöker hålla ut. Är less, trött, kroppen värker & jag är så sliten så jag vill sova en vecka i sträck. Samtidigt som jag bara älskar det jag gör, gästerna är helt underbara, människorna runt om mig som kommer & kramar mig & säger att det är så synd att vi ska åka. Mina kollegor, världens bästa kollegor som jag ska lämna i fyra månader. Det här stället. Jag älskar det på sommaren, men just nu vill jag bara skjuta mig i huvudet. Tänk er 10 minusgrader. Kallt ja. Men lägg på vind på minst 20m/s på det. Eller nej, det går inte att föreställa sig för någon som inte har bott på en ö mitt ute i Atlanten. Tänk dig istället -40. Då har du ungefär så det känns när man inte kan gå ute, man kan knappt andas, man kan inte cykla & det blåser så mycket så att vinden tar tag i bilen när man kör till & med. Den iskalla vinden tränger igenom alla klädesplagg du än tar på dig & det biter dig i skinnet. Välkommen till Lovund ungefär. Och värre blir det under den riktiga vintern. På det viset är jag glad att jag åker. Jag slipper det här. Slipper få en negativ sida av det här stället. Jag kommer tillbaka när det är som vackrast. Midnattssol & vin med underbara vänner. Mys! Saknar redan!

Nio dagar & en timme kvar tills vi lämnar ön. Jag räknar ner. Ujujuj. Men visumet till Vietnam är kirrat iallafall! Fick det på posten idag. Sjukt skönt. Ingenting jag behöver oroa mig för nu. Bara sista sprutan dagen innan vi åker, sen är jag fit for fight for an adventure in Asia!

Ska försöka sova iallafall sex timmar nu innan det är dags att gå tillbaka på jobb. Orkar inte ens tänka på det. Jobba… Gör jag någonting annat? Zzzz…

Visum Vietnam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>