Vietnam

Nog fick jag mig ett glas vin idag må ni tro! Ett glas vitt med Glenn efter jobbet & ett glas rosé hemma i soffan. Gött mos, nu somnar jag gott!

Har setat hela kvällen (sen Desireé & Olle gått & lagt sig) & kollat upp allt som har med Vietnam att göra. Var vi ska åka, vad allt kostar, vad vi ska göra, se & hitta på.. Ja, ni fattar. Allt med vaccinationer, intyg, certifikat, förbud o.s.v. Funderar på att ta dykarcertifikatet i Vietnam istället för Thailand. Lite finare, lite bättre vatten där. Lite mer orörda om ni förstår? Vi västerlänningar har inte riktigt förstått grejen med att åka till Vietnam än, men det har jag! Woho! Det lutar i alla fall nu åt att vi ska åka till ett ställe som heter Nha Trang, sedan åka ut till Rainbow Reef & Whale Islands. Phu Quoc för att ta dykarcertet. Cha Dam marknaden för shopping & fynd! En öl för en femma, en hel middag på en turistrestaurang för ca 40 kronor. Alltså, här skulle jag kunna stanna! Synd bara att man utan visum bara får stanna i Vietnam i 15 dagar. Det är där vi lär överväga hur vi ska göra. Känns lite surt att behöva åka ur landet om vi skulle trivas relativt bra där.. Är ni med?

Miljoner frågetecken angående alla vaccin också. Hepatit A & B är en självklarhet, lika så Gula Febern. Behöver dessutom ett intyg på det för att ens få åka in i Vietnam. Japansk encefalit är lite tveksamt, men ska vi stanna längre i Vietnam än 15 dagar så får det bli det med. Frågan var ju bara sen om vi ska vaccinera oss i Norge, eller om vi tjänar på/måste/vill åka till Sverige för att fixa hela kittet. Problemet med Hepatit-vaccinet är att man lär vänta 7 dygn mellan tillfälle ett & två. Tillfälle tre efter 6 månader, vilket betyder att vi lär vara tillbaka då, vilket betyder att jag lär vara från ön i minst 10 dagar (kommer i sådana fall ta tåg eller flyg hem, för de har nu börjat flyga mellan Oslo & Borlänge! Äntligen!) förlorar redan där massa pengar på resa & dagar utan jobb. Ja, välkommen till mitt liv, alla mina tusen frågetecken, allt krångel.. Blöö. Snälla, kan inte någon bli min assistent som ett typ sånt där välgörenhetsjobb för att avlasta mig lite? Gratis sådär? Så jag kan tänka på annat roligt istället? Please…..

Nej, fy farao. Det ska bli (hör & häpna!) 16 grader här på ön imorgon, jag måste sova nu så jag får njuta av finvädret imorgon! Regnet ser ut att hålla sig borta också! Halleluja!

Klockan har passerat fyra. GOD NATT.

2 reaktion på “Vietnam

  1. Vad kul att du ska åka till Vietnam. Jag var i Nha Trang i juli och gifte mig. Om du vill får du gärna ta kontakt med mig om du undrar över något, så kanske jag kan svara på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>